Gdańsk - Puszcza Białowieska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthezz1014
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez leszekmw
    zadzwońcie do swoich brokerów i niech Wam powiedzą na ile wyceniają dane auto do autocasco i to powinno być podstawowym wykładnikiem ceny . dać za auto więcej niż może być ubezpieczone to się z celem mija..
    w PZU masz możliwość "urealnienia" ceny oraz zamrożenia jej spadku w ciągu okresu ubezpieczenia. Ogólnie AC nie jest problemem, natomiast wypłaty OC to są zdrowo zaniżone.
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

W te wakacje chciałbym wybrać się z Gdańska na parę dni w okolice Hajnówki/Białowieży,m.in. żeby spotkać Żubra
    Pytanie, do tych którzy tymi drogami jechali:
    1. Lepiej jechać przez Olsztyn do Szczytna (czyli Ostróda,Gietrzwałd, Olsztyn,Pasym, Szczytno), czy lepiej zjechać z "7" w Olsztynku dopiero i pojechać "58" - widzę, że trochę kręta trasa. Nie będę się nigdzie spieszył, chodzi mi bardziej o natężenie ruchu i stan nawierzchni.
    2. I w zasadzie ta sama rozkmina nad późniejszym fragmentem: Z Łomży: czy lepiej przez Białystok do Hajnówki drogą "64" i "8" czy może lepiej drogą "66" przez Zambrów i Bielsk Podlaski?
    Za wszelkie porady z góry dzięki :wink:

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

sew1981, a ja bym rozważył opcję jazdy "7" do Mławy i tam dopiero odbicie w kierunku Białegostoku
      przynajmniej jest szybciej i droga lepsza :wink:
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)

ja ostatnio pare razy od siebie do gdańska jeździłemi jechałem tak
        Białystok-łomża-szczytno (tu masz dwie opcje przez ostrołekę lub mszyniec. przez ostrołęke lepsza nawierzchnia)-Olsztynek i dalej na Gdańsk. ta droga mi najbardziej pasuje. nawierzchcnia całkiem całkiem. droga Szcztyno - Olsztynek dośc kreta ale piekne widoki można pośmigać fajnie jak na oesach. natężenie nie dużo ale jak sie trafi na autobus lub tira to czasami chwile trzeba poczekać. ale masz zapas mocy wiec dasz sobie rade
        jeździłem jeszcze droga Gdańsk-Mława-Ostrów maz - BIałystok ale dłuzej i w cale nie lepiej duży ruch
        co do dalszej drogi z łomży to w sumie sam nie wiem bo odcinek Zambrów-Hajnówka jest całkiem spoko gorzej odcinek Łomża-Zambrów tam niby są jakieś duże remonty ale to trzeba sprawdzić moze sie skończyły.
        Łomża-Białystok sapoko ostatnie 30 km przed białym remont ale już na ukończeniu i idzie płynnnie. najgorszy odcinej jadac przez biały jest od Zabłdowia do Hajnówki to jakies 50 km takiej sobie jakości nawierzchni
        dawaj przez biały to zrobimy mini spota
        w białowierzy jak coś moj znajomy ma Warszawę na torach i robi nią wycieczki pare miejsc jak coś można polecić

[ Dodano: Wto 12 Cze, 12 10:40 ]
        Zamieszczone przez piotrek_gdy
        sew1981, a ja bym rozważył opcję jazdy "7" do Mławy i tam dopiero odbicie w kierunku Białegostoku
        przynajmniej jest szybciej i droga lepsza :wink:
        no ja ostatnio zrezygnowałem z tej opcji bo zawsze jak tamtedy jade to coś sie dzieje a to wypadek a to kolumny tirów i w cale nie szybciej. dużo przyjemniej mi się jeździ przez szczytno
        żeby nie było w ciagu 2 miesiecy 8 razy pokonywałem tą trasę wiec jako takie rozeznanie mam
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen

Zamieszczone przez blackrs
          w cale nie szybciej.
          ja zrobiłem tą trasę w 3,40 :roll:

Zamieszczone przez blackrs
          droga Szcztyno - Olsztynek dośc kreta ale piekne widoki można pośmigać fajnie jak na oesach
          i trzeba wziąc pod uwagę wzmozone patrole policji w okolicach szczytna :wink:
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)

ja zrobiłem tą trasę w 3,40 :roll:
            czekaj czekaj toty w tedy na spota przyjeżdżałeś do nas dobrze pamietam??
            teraz na tej drodze są remonty tylko nie wiem do którego miejsca
            i trzeba wziąc pod uwagę wzmozone patrole policji w okolicach szczytna :wink:
            a tergo nie zauważyłem
            ale jak sie jedzie na wakacje to chyba nie trzeba lecieć na łeb na szyje i urywać każde 5 min :P
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

sew1981, przed wyjazdem polecam też zerknąć: http://www.gddkia.gov.pl/pl/21/mapa-warunkow-drogowych

Komentarz

• dudek_t
                L&K
                • 2008
                • 1421

sew1981, kiedy mniej więcej się wybierasz?
                Jak będziesz w Białowierzy, Hajnówce czy Bielsku, zapraszam serdecznie na piwko, grilla czy spotkanie przy kawie.
                Co do końcówki drogi.
                Lepsza droga jest Zambrów - Bielsk - Białowieża. Szersza i w większości lepszej jakości. Nie mniej jednak jadąc Białystok - Zabłudów - Hajnówka - Białowieża też nie jest źle choć jest kilka wahadełek przed samą Hajnówką a droga jest dużo bardziej nierówna.

W Białowieży obowiązkowo rezerwat żubrów, muzeum puszczy w raz z wieżą widokową i pyszny obiad w restauracji Carskiej (stara stacja Białowieża Towarowa). Są tam też świetne miejsca na nocleg - można spać w odrestaurowanych salonkach z czasów carskich bądź w wieży ciśnień. Ogólnie cudowne miejsce, niesamowicie klimatyczne i w dodatku nie rujnujące aż tak strasznie kieszeni (biorąc pod uwagę co dostajemy w zamian).
                W Hajnówce polecam zabytki sakralne (cerkwie) i... w zasadzie nie wiem co tam jeszcze może być ciekawego
                Gdybyś miał jakiekolwiek pytania - wal jak w dym!

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

hotrain, dzięki zajrze na to przed wyjazdem
                  dudek_t, Dziękuje serdecznie za zaproszenie, może się uda spotkać, to życzliwe z Twojej strony bardzo
                  To polecę drogą przez Zambrów i Bielsk, jak mówisz że lepsza.
                  Nie mam jeszcze żadnej rezerwacji, nie chce nie wiadomo czego - zwykła kwaterka wystarczy prywatna nawet,biorę tylko mamę i jedziemy w dwie osoby, żeby sobie kobieta odpoczęła parę dni od siedzenia w domu (jest wdową na emeryturze). Będę w terminie 09.07 (pon)-11.07 (sroda) - więc w sumie 2 noclegi, później chce pojechać na jedną noc do tej sławnej ostatnio Sokółki. Jak masz jakiś sensowny nocleg w Białowieży lub Hajnówce to zapodaj mi na pw :wink:
                  p.s. A co do tej restauracji Carskiej to słyszałem że ceny kosmos od znajomych (mówili że zupki się zaczynały od 30 ziko) :x

Komentarz

Pracuję...